2007-03-29 12:30:41

Miért nem lett címlap Dobó Kata?

Hoppá! Nem hittem a szememnek, amikor megpillantottam a storyonline-on Dobó Kata fürdőruhás fotóit. Szent ég! Hiszen én ott voltam ezen a fotózáson! Ez a Maximnak készült 2003 februárjában!!!!!!!!!

Történt ugyanis, hogy  Andy Vajna meghívott az Oscar-díj átadásra Los Angelesbe úgy, hogy az Oscar előtt és után néhány napot náluk tölthettem még. Egyik reggel Kata azt kérdezte tőlem, lenne-e kedvem elmenni vele egy fotózásra, vagy inkább szervezek magamnak  más programot. Naná hogy volt kedvem! Magam is a magazin bizniszben dolgoztam akkor már hosszú évek óta,  és borzasztóan kíváncsi voltam arra, hogy a nagy profik vajon hogyan csinálják. Mit ne mondjak,  volt min ámulnom-bámulnom!

    Kezdődött azzal, hogy Kata elém tolt egy úgynevezett forgatókönyvet, amelyben részletesen, majdnem percről percre felsorolták a fotózást, kezdve az indulástól, egészen a hazaérkezésig. Igen, már az indulástól, ugyanis meghatározott időpontra sofőrös limuzint küldtek érte, mellyel, ha jól emlékszem, valami Pink Flamengo nevű motelhoz hajtattunk. A rózsaszínre pingált autós szálloda volt a fotózás helyszíne. Igen menő helynek számít, úgy tudom, egy híres film is itt játszódott. A vad rózsaszínt leszámítva egyébként úgy nézett ki az egész, mint egy egyszerű, földszintes vállalati  üdülő a hatvanas években a Balaton mellett.

 

    Egész hadsereg várt bennünket. A fotóst egyenesen Londonból szerződtették, és két asszisztens dolgozott a keze alá, egy egész zsúrkocsit megtöltő fotófelszereléssel. Természetesen volt stylist, sminkes és fodrász, valamint produkciós menedzser, art director , sajtófőnök és még lehet hogy valakit ki is hagytam! Ezt a néhány fürdőruhát legalább két tucatnyi cucc közül választották ki. Közben a sminkes is munkához látott. Kata egész testét bekenték egy gyönyörű, aranyos árnyalatú  krémmel. Én akkor láttam először ilyet – azóta már nálunk is kaphatók hasonló csillogó testápolók -, és a márkát sem ismertem még akkor. A termék a M.A.C Strobe Cream Hydratant Lumineux névre hallgatott, erre pontosan emlékszem, mert annyira tetszett, hogy vettem magamnak is. Majdnem szívszédülést kaptam, amikor a kasszánál megláttam az árát: 30 dollár! Ráadásul  magamra kenve, egyáltalán nem úgy néztem ki, mint Kata - de azt hiszem,  erről nem a Lumineux tehetett.

 

    De kanyarodjunk vissza a fotózáshoz. Szóval a fényezés után jött a smink, az úgynevezett Smookie eyes, azaz a „füstös szem” – akkortájt ez igen nagy divat volt és Katának szerintem nagyon jól állt, pontosabban nagyon szexis volt. Hasonló, kicsit tépettes, szexi frizurát csinált a francia származású fodrász, aki a fotózás alatt elmesélte nekem, hogy korábban az énekesnő, Anastasia hajszobrásza volt, de annyira lefárasztotta őt a legutóbbi turnén – magyarán hisztérika volt -, hogy tovább nem vállalta és most szabadúszóként dolgozik. Beszélgetés közben kicsit csipegettünk. A fotózáshoz ugyanis olyan büfét szerveztek, hogy egy diplomáciai fogadás is megirigyelhette volna: pizza, tapas mártással, nyers zöldségek szószokkal, sütemények, főleg muffinfélék, és hatalmas gyümölcstál – amire így hirtelen visszaemlékszem. Úgy 11-re értünk oda és körülbelül délután négyig tartott a  munka. Én kicsit lehangolva szürcsölgettem a kávémat, mert azon meditáltam, hogy mi az Elite magazinnak még húsz év múlva sem tudunk ilyen körülmények között fotózást szervezni , hiszen ebbe iszonyú mennyiségű pénz volt belepumpálva. Aztán arra gondoltam, végül is büszkék lehetünk magunkra, mert mi,  itt Magyarországon, ezeknek a pénzeknek a töredékéből csinálunk tehetséggel és leleménnyel nemzetközi színvonalú fotókat – és ez az igazi kunszt!

 

    A cikkben az szerepelt, hogy a képek a  Steven Seagallal forgatott film kapcsán készültek. Arról azonban nem esett szó, hogy a fotók címlap esélyesek is voltak. Kata ugyanis ebben az időben küzdött a Trója Szép Heléna szerepéért.( Brad Pitt mellett lett volna. Vauuuuuuu!) Ketten maradtak a döntőben, ő és Diana Kruger. Végül a rendező, aki maga is német volt és már dolgozott Krugerral, hosszú tépelődés után őt választotta. Ekkor tapasztaltam meg, min kell átmennie a színészeknek. Hol igen, hol nem, és mindez akkora tétért, mint a világhír.  Be kell vallanom, engem jobban  megviselt ez az iszonyú huzavona, mint Katát. A fene se akarna világsztár lenni! Igaz, nem is fenyeget ez a veszély.

 Summa summarum, ha Kata megkapta volna a szerepet, akkor azonnal címlapra tették volna, de így „csak” belső oldalon jelent meg. Én egyébként most láttam először a fotókat - szerintem tök jók!

 


Címkék:
Értékelés: 5.00 Hozzászólások: (1)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 1
nol

Szia!

Erre a fotózásra én is jól emlékszem. A magazin megjelenése után sokat cikkeztek róla, hogy mennyire látszik a képek Photoshop általi utógondozása. Nevezetesen azokon a képeken amelyeken Kata fürdőcsempe előtt pózol látni lehet, hogy megpróbálták "szűkebbre húzni" a derekát, hogy karcsúbbnak tűnjön de ezzel együtt a csempék éleit is vele görbítették. vitzes :)
2007-03-29 15:37:56

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: hét meg tizenhárom =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

Pletykák, történetek egy bennfentestől...

MAGAMRÓL

Újságíró, az Elite magazin főszerkesztője.

ÜZENŐFAL

2008-09-23 22:50:22 erika Kedves Bárki,aki segíteni tud!!a segítségét kérném abban,hogy hol bukkanhatnék rá az elite magazin 1993 év óta megjelent címlapjaira,amit azóta gyűjtöttem,de egy tűzesemény miatt megsemmisült a gyűjtemény egy része.várom válaszát köszönettel,erika

2008-09-19 14:17:50 erika kedves éva!a segítségét kérném abban,hogy hol bukkanhatnék rá az elite magazin 1993 év óta megjelent címlapjaihoz,amit azóta gyűjtöttem,de egy tűzesemény miatt megsemmisült a gyűjtemény egy része.várom válaszát köszönettel,erika

2008-05-17 19:25:56 Piper Kedves Éva! Sajnos nem tanáltam az Ön email cimét sem a hónlapján :(
, sem itt a blogon , ezért kérem, hogy személyes kapcsolatfelvétel miatt küldjön nekem egy e-mailt a fehergalamb54@freemail.hu
Az ok: szeretnék egy fontos információt kérni , amiben lehet, hogy Ön a segítségemre lehet.
Köszönettel:Piper

2008-02-17 08:32:12 Dr Arvai Zeteny Kedves Eva!

~Csak az hal meg, akit elfelednek, orokke el az, Akit szerettek!~

Reszvetem!

2007-12-02 14:03:11 Veress Kálmán Ismeretlenül:
Őszinte részvétem az édesapja elvesztése miatt. Ismertem szomszédunk volt a Barackvirág utcában Szentendrén. Idős de nagyon élénk gondolkodású kedves ismerős volt. Egyszer segítettem neki kivágni egy fenyőfát, majdnem rámdőlt...
Immár odaát van, ahogyan az én Édesapám is... Ő 2 hónappal hamarabb ment.
Kevesebbek vagyunk nélkülük. Kálmán

2007-11-28 16:01:31 Kószóné Molnár Nikolett Szia Éva!Szeretnénk őszinte részvétet küldeneni édesapád elhunyta alkalmából.Molnár család.Szeretettel ölellek Niki(csendo:hogy be tudj azonosítani)

2007-11-20 13:38:00 V_Attila Kedves Éva! Őszinte részvétemet küldöm Édesapja elhunyta alkalmából. Személyesen nem ismertem, de ismertem a mindíg fess nagyapját és nagymamáját,a mindíg mosolygó Körtvélyes nénit akire szeretettel és tisztelettel gondolok. Ha a soproni Alsólőver/Béke utcában járok, mindíg megemlékezem róla. Gyászában, ismeretlenül, én is osztozom. V_Attila

2007-10-28 23:17:06 women Ez aztán nagy hír!!,hogy Rubint Rékának az autójára kerékbilincset tettek!!!Az enyémére is.ÉS?????

2007-07-29 11:05:44 leopardfej A Rolling Stones valóban "örök". Fantasztikus zenekar.

2007-07-24 21:21:31 Körtvélyes Tivadar Kedves Éva! Sajnos sem az Elite magazin honlapjám, sem itt a blogon nem találtam az e-mail címét, ezért kérem, hogy személyes kapcsolatfelvétel miatt küldjön nekem egy e-mailt a tivadar.kortvelyes@kfstudio.hu címre.
Az ok: szeretnék utánajárni egy családi szálnak, amiben lehet, hogy Ön a segítségemre lehet.
Köszönettel:
Körtvélyes Tivadar

2007-07-09 13:18:35 KAT10 Éva!
Még nem fejezted be az indiai élményeidet. Kérlek írj még róluk, kiváncsi vagyok rájuk.

2007-04-17 20:46:17 catty10 Szia Évi! Szerintem is tök jók a cikkeid! Csak így tovább! :-D

2007-04-16 13:56:32 Kedves Éva! Molnár Andreát Mészáros Andreának hívják. Üdvözlettel: Nagyné

2007-03-29 15:23:16 padangbay Szenzációs vagy Éva, félelmetes, hogy a legjobb pillanatban mindenütt ott tudsz lenni. Maradj ilyen mindig, így első kézből fogjuk kapni az információkat. Így tovább, sok sikert a blogíráshoz!
egy rajongód :-)

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 17 meg 7 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007